DutchEnglish

Over Annemieke

Ons verhaal

“Mijn man Pieter en ik zijn dol op bloemen. Onze kwekerij is dan ook uit hobby ontstaan.
 
In de jaren negentig zijn we begonnen met het kweken van bloemen. In 2009 voegden we aan de kwekerij een pluktuin toe: Annemieke’s Pluktuin.
 
Onze pluktuin werd al snel een doorslaand succes. Duizenden mensen uit de wijde regio en toeristen uit alle windstreken hebben bij ons boeketten geplukt.
 
Dankzij de vruchtbare geestgronden is de Bollenstreek al honderden jaren uniek in de wereld. Die reputatie dankt de streek vooral aan de tulpen en hyacinten. Maar de variatie is van oudsher veel rijker. Geïnspireerd door deze oud-Hollandse gewassen kweken we nu vooral zomerbloemen waar je de mooiste boeketten mee kunt samenstellen.
 

Annemieke’s Pluktuin is een biologisch gecertificeerde kwekerij waar we met veel liefde bloemen van het seizoen kweken en deze lokaal verkopen. Zo ontdekten we een aantal jaren geleden de biologische markten.

Mede door corona hebben we ervoor gekozen om de zomerbloemen-pluktuin voor publiek te sluiten. Vrijwel alle boeketten vinden nu hun weg naar klanten via de lokale biologische markten in Haarlem en Amsterdam (Biologische markten). Tulpen kun je nog wel in april komen plukken (Tulpen plukken).

 
Een deel van de werkzaamheden verrichten we samen met mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Wij zien hoe mensen opbloeien van samenwerken in een vriendelijke, kleurrijke en landelijke omgeving (Werken en leren).
Werken met seizoensbloemen geeft ons al meer dan vijfentwintig jaar een heel goed gevoel.
 
Niet alleen bij groenten heb je de keuze of je voor lokaal, biologisch of seizoensgebonden gaat. Ook bij bloemen heb je deze keuze.
 
Ons doel? Zo veel mogelijk mensen blij maken met kleurrijke seizoensboeketten en zo veel mogelijk mensen bewust maken dat elk seizoen z’n eigen kleurenpracht geeft.”
DutchEnglish